Hoe het ooit begon

Dit jaar is het alweer de 27ste keer dat WTC Café Wilhelmina een wielertoertocht op het programma heeft staan. Maar hoe is het ooit zo gekomen?

Zo'n 27 jaar geleden, om precies te zijn 15 januari 1991, is het idee van een jaarlijkse wielertocht ontstaan. Vijf fietsende mannen zitten als jongens bij elkaar bij Wim van der Mark, toenmalig voorzitter van WTC Café Wilhelmina. Ze broeden het plan uit om een eigen wielerronde te organiseren in samenwerking met het Eindhovens Dagblad (ED). Valkenswaard heeft dan al jaren zijn Diekirch-Valkenswaard, er bestaat een Omloop van de Kempen en onze club gaat voor de Ronde van het ED. Harry van den Bor (lidnummer 1 en medeoprichter van onze vereniging) gaat de tocht uitzetten, iets wat ie al jaren doet als we met de club een grotere tocht gaan rijden. Er wordt gekozen voor de afstanden van 200, 150 en 100 km en daarbij een familietocht. De routes leiden zoveel mogelijk door het verspreidingsgebied van het Eindhovens Dagblad en het Brabants Dagblad. Er wordt een vaste dag gekozen; de eerste zondag na Pinksteren. Vele vrijwilligers staan klaar om dit evenement tot en succes te maken. Tot op de dag van vandaag is De Ronde een niet meer weg te denken evenement op de jaarlijkse fietskalender. Met dank aan een aantal enthousiaste organisatoren en heel veel vrijwilligers.

27 jaar later: 18 juni 2017

De Ronde is in ieder geval nog steeds springlevend. Met dank aan alle vrijwilligers die zich in al die jaren hebben ingezet voor geslaagde tochten met veel ambiance. De formule van toen staat ook nog steeds recht overeind. Dit jaar keuze uit vier afstanden. De 50 km is prima geschikt voor de recreatieve fietser. Het aantal deelnemers is in de loop der jaren gestaag gegroeid; de deelnemersaantallen schommelen enigszins met het weer. 

e-max.it: your social media marketing partner
  Bakkerij Bekkers